Over ons

Tonny en Jeannette Dieleman

 

puppy's uit liefde voor het ras

 

Wij zijn Tonny en Jeannette Dieleman en wonen op een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen.

Wij hebben een zoon en een dochter. In hetzelfde jaar dat onze dochter geboren werd, kwam ook onze eerste hond bij ons wonen, Noeska. Noeska was een kruising tussen een bouviër en een duitse staander. Toen Noeska 9 jaar was verhuisden we naar de boerderij waar Tonny geboren is. Noeska ging natuurlijk mee en al vlug kwam er een hondje bij, Barry. Barry was een Engelse Springer Spaniel. Een prachtig beestje: lief, leergierig en vooral heel erg slim. Noeska overleed toen ze 11 jaar was aan ouderdom.

Op de boederij wilden wij er graag een waakhond bij, onze voorkeur ging uit naar een Rottweiler. Via kennissen zijn wij terecht gekomen bij kennel ‘uit de Slikhoek’ in Waardenburg. Daar kwam toen onze Astrid vandaan. Samen met Barry een mooi koppel. Wat een plezier hebben we samen met deze 2 honden gehad. Astrid hebben we moeten laten inslapen toen ze 10 jaar was. Ze had een nekhernia.

Een paar maanden later kwamen we via de dierenarts in contact Marleen en Robert de Jonge van kennel 't Korte Heertje. Daar werd een nestje verwacht van Laiyka van Toussell en Tash van der Scherau. Op 16 juni 2007 is daar onze Amber-Laiyka van 't Korte Heertje geboren, in een nest van 6 puppies. We zijn verschillende keren wezen kijken en hadden al meteen een voorkeur: “Die met het rose bandje, dat moest hem worden.” Na 8 weken hebben we haar opgehaald . Amber en Barry waren dikke vrienden. Een jaar later is echter Barry al overleden. Hij was inmiddels al 13 jaar en het batterij’tje was leeg.

Het idee om een nestje te fokken was er al langer en met Amber hebben we dat aangedurfd. Een mooie HD-A en ED-vrije teef met een fantastisch karakter. Voorjaar 2011 is ons eerste nest geboren. U vind ze onder de pagina pups. Ontzettend trots waren en zijn we nog steeds op Amber en haar kroost.

Ook onze kinderen zijn met het Rottweilervirus besmet. Senna is bij Jack onze zoon en Kiki is bij de dochter Marlinda en schoonzoon Remco gebleven. Zo hebben we 2 van de 3 pups kort in de buurt en komen ze regelmatig logeren.

Fam Dieleman - Spanjaardsweg 2 - 4553 PA Philippine - 0115-402396 - 06-20115024 - info@lucernehof.nl

over ons